KULINARNY EVENT – ZAINSPIRUJ TWOICH GOŚCI // NIE DA SIĘ UKRYĆ, ŻE KULINARIA I GOTOWANIE STAŁY SIĘ PEWNYM TRENDEM. TELEWIZYJNE RAMÓWKI PRZEPEŁNIONE SĄ PROGRAMAMI KULINARNYMI, W KTÓRYCH UCZESTNICY UDOWADNIAJĄ SWÓJ TALENT I KREATYWNOŚĆ. BLOGI POŚWIĘCONE GOTOWANIU RÓWNIEŻ CIESZĄ SIĘ DUŻYM ZAINTERESOWANIEM ODBIORCÓW. PRZYGLĄDAJĄC SIĘ MODZIE NA GOTOWANIE, MOŻNA ODNIEŚĆ WRAŻENIE, ŻE CAŁA POLSKA GOTUJE. ORGANIZATORZY WYDARZEŃ RÓWNIEŻ NIE MOGĄ ZIGNOROWAĆ TEGO TRENDU, PONIEWAŻ WŚRÓD GOŚCI ICH WYDARZEŃ ZNAJDUJĄ SIĘ NIE TYLKO FANI PROGRAMÓW CZY BLOGÓW KULINARNYCH, ALE PRZEDE WSZYSTKIM OSOBY, KTÓRE RÓWNIEŻ CHCIAŁYBY PODSZKOLIĆ SWOJE UMIEJĘTNOŚCI W TYM ZAKRESIE ORAZ SPĘDZIĆ CZAS W MIŁY, ODPRĘŻAJĄCY, TWÓRCZY I ROZWOJOWY SPOSÓB. // KURSY GOTOWANIA Jeżeli jesteśmy organizatorem wydarzeń i zastanawiamy się nad formą spotkania integracyjnego, warto postawić na nowe rozwiązania, czyli takie, które z pewnością zaskoczą naszych gości. Uczestnicy wydarzeń nie lubią nudy ani poczucia straty czasy, dlatego warto zapewnić im pozytywne emocje oraz wnieść wartość dodaną w organizowane przez nas spotkanie. Ciekawym rozwiązaniem jest kurs gotowania, który może stać się elementem lub też główną atrakcją naszego spotkania. Taki kurs to nie tylko nauka, ale i dobra zabawa, a także uczta dla zmysłów. Oczywiście rodzaj kursu jest uzależniony od stopnia zaawansowania uczestników. To również od nas zależy, na jakiej kuchni się skupimy. Warto wcześniej przeprowadzić takie rozmowy z gośćmi, ponieważ jest duża szansa, że to oni nakierują nas na preferowaną kuchnię. Uczestnicy kursu nabywają praktyczną wiedzę na temat przyrządzania danych potraw pod okiem doświadczonych kucharzy i ekspertów. Firmy specjalizujące się w organizacji kursów są z reguły otwarte na współpracę z grupami biznesowymi oraz sugestie, w jaki sposób poprowadzić warsztaty kulinarne. Na podstawie preferencji klienta przygotowują spersonalizowane menu i program warsztatów. Nie ma więc najmniejszego problemu, by wydarzenie miało w sobie elementy utożsamiane z firmą czy marką. Warsztaty mogą być poświęcone wybranym kuchniom narodowym, konkretnym składnikom (makarony, owoce morza, wybrane mięsa). Oczywiście można skupić się na kuchni vege lub przeprowadzić warsztaty zdrowej kuchni. INTEGRACJA POPRZEZ GOTOWANIE Firmowe warsztaty kulinarne to nic innego, jak skuteczny team building. A przecież zintegrowany, współpracujący ze sobą zespół to podstawa każdej dobrze Tekst: Kinga Walczyk KOMENTARZ EKSPERCKI // Świadomi współczesnych trendów zdajemy sobie sprawę, że konsumenci coraz większą wagę przywiązują do jakości produktów, rośnie też ich zainteresowanie nowoczesną, zrównoważoną kuchnią. Dlatego wraz z naszymi ekspertami – szefami kuchni i trenerami kulinarnymi – dzielimy się wiedzą i inspiracjami w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. To nowocześnie wyposażone miejsce idealnie nadaje się do organizacji eventów, wyjazdów integracyjnych czy konferencji prasowych. Nasza oferta dopasowana jest zawsze do indywidualnych potrzeb i obejmuje warsztaty, szkolenia i pokazy kulinarne, sommelierskie, barmańskie i baristyczne oraz profesjonalny catering. Do Państwa dyspozycji oddajemy: 500 m² powierzchni nowoczesnych i eleganckich wnętrz, 10 dwuosobowych stanowisk do gotowania wyposażonych w sprzęt najnowszej generacji i supernowoczesny bar. Wszyscy goście mogą skorzystać z w pełni wyposażonej auli z widownią oraz sali konferencyjnej dla 20-25 osób. Aula świetnie sprawdza się jako miejsce prezentacji i pokazów. Natomiast idealnym miejscem do różnego typu spotkań i integracji jest przestronne lobby ze strefą barową. Dodatkowo wszyscy goście mają dostęp do największej spiżarni produktów: hali Selgros mieszczącej się przy Instytucie oraz bezpłatnego parkingu. Warto dodać, że Instytut Kulinarny stanowi również miejsce spotkań czołówki polskich kucharzy. Tutaj do najważniejszych imprez na kulinarnej mapie świata przygotowują się Polska Narodowa Reprezentacja Kucharzy, uczestnicy polskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych, takich jak Puchar Świata w Luksemburgu czy Les Chefs en Or. Włodzimierz Owczarski manager Instytutu Kulinarnego Transgourmet Partner wydania: 38 DESTYNACJE EVENTOWE
RkJQdWJsaXNoZXIy MTMwMjc0Nw==