Partner wydania: tzw. foodies, czyli fanów jedzenia i gotowania, którzy z dużym zaangażowaniem poświęcają się tej pasji. Organizacja tego typu imprez wymaga jednak odpowiednich możliwości technicznych, od których w dużej mierze zależy powodzenie takiego przedsięwzięcia. Idealnym rozwiązaniem w tym względzie jest współpraca z Centrum Techniki Kulinarnej Dora Metal, dysponującym obecnie największą i najlepiej wyposażoną kuchnią szkoleniową w Polsce. Bogate zaplecze gastronomiczne Centrum Techniki Kulinarnej jest miejscem posiadającym największą w kraju gastronomiczną salę szkoleniową z profesjonalnie wyposażonymi stanowiskami treningowymi, wzorcowym zapleczem technicznym, widownią, salą konferencyjną oraz wygodnym parkingiem. Przestrzeń ta pozwala na organizację wszelkiego typu imprez o tematyce kulinarnej na niespotykaną wcześniej skalę. Z usług centrum korzystać mogą organizatorzy festiwali kulinarnych, prezentacji produktów, pokazów, testów sprzętu gastronomicznego, konkursów, szkoleń lub warsztatów kulinarnych, a także imprez integracyjnych, których motywem przewodnim jest gotowanie. Centrum Techniki Kulinarnej Dora Metal to ponad 700 m² odpowiednio wentylowanych i klimatyzowanych pomieszczeń. Sala warsztatowo-szkoleniowa wyposażona została we wszystkie niezbędne urządzenia kuchenne, a indywidualne stanowiska do zajęć praktycznych zostały przystosowane do przygotowywania wszelkiego typu potraw lub treningu najbardziej zaawansowanych technik kulinarnych. Uczestnicy kursu czy szkolenia mają do dyspozycji szeroką gamę profesjonalnych sprzętów i urządzeń kuchennych, w tym wysokiej jakości piece konwekcyjno-parowe czy schładzarki szokowe produkcji marek Dora Metal oraz Kromet. Sala wyposażona jest również w widownię z 48 miejscami siedzącymi i wygodnymi pulpitami do notowania lub obsługi laptopa. Centrum wyposażone jest też w salę konferencyjną, posiadającą niezwykle bogate możliwości aranżacyjne. Sala może służyć jako jadalnia, bar kawiarniany, garderoba lub przestrzeń wykładowa. Reszta pomieszczeń składa się na pełne zaplecze profesjonalnego lokalu gastronomicznego, w tym składy magazynowe, chłodnię, zmywalnie naczyń czy szatnie dla uczestników. Centrum stanowi jeden z najbardziej cenionych przez branżę gastronomiczną obiektów edukacyjno- -szkoleniowych, m.in. ze względu na możliwość dokładnego zapoznania się ze wszystkimi elementami infrastruktury restauracyjnej. Szeroka oferta współpracy Z oferty Centrum Techniki Kulinarnej korzystać mogą organizatorzy wszelkiego typu wydarzeń kulinarnych. Obiekt udostępnia przestrzeń oraz narzędzia, które zaspokoją potrzeby najbardziej wymagających klientów. Szkolenia, warsztaty czy akademie kulinarne to tylko niektóre z możliwych sposobów wykorzystania bogatego zalecza gastronomicznego Centrum. Obiekt doskonale nadaje się na organizację imprez integracyjnych o tematyce kulinarnej dla pra- cowników firm. To również idealne miejsce do organizacji wydarzeń promocyjnych, których cel stanowi prezentacja nowych produktów, usług czy technologii kulinarnych i nie tylko. Obiekt gościł też u siebie liczne konkursy kulinarne, w tym eliminacje do finału Bocused’Or, jednego najbardziej prestiżowych międzynarodowych konkursów dla szefów kuchni z całego świata. Sala warsztatowo-szkoleniowa wyposażona jest w system rejestracji audio-wideo, który z powodzeniem wykorzystać można do celów prezentacyjnych. Prowadzone szkolenie lub pokaz można utrwalić w formie cyfrowej, a także przeprowadzić transmisję na żywo za pośrednictwem internetu. Centrum to również miejsce idealnie nadające się na plan zdjęciowy seriali, programów kulinarnych czy reklam produktów spożywczych, w CTK kręconych było wiele reklam i scen do znanych polskich seriali. Centrum dysponuje w tym względzie odpowiednio dużą przestrzenią oraz możliwościami technicznymi, w tym odpowiednim zasilaniem. Z usług Centrum Techniki Kulinarnej Dora Metal można korzystać na zasadach komercyjnych, jak i w formie współpracy partnerskiej z udziałem marek Dora Metal oraz Kromet, czołowych producentów sprzętu gastronomicznego w Polsce. Centrum daje możliwości realizacji wszelkiego typu projektów kulinarnych, w tym najbardziej nowatorskich i niekonwencjonalnych pomysłów. Warto w tym względzie zaufać profesjonalistom i pozwolić im uczynić nasz event wyjątkowym. Centrum Techniki Kulinarnej Dora Metal to: // • 700 m² przestrzeni stworzonej z myślą o wszystkich tych, którzy chcą doskonalić swoje kulinarne umiejętności. • 250 m² powierzchni warsztatowo-szkoleniowej wyposażonej w stanowiska z dostępem do wody, kuchnie indukcyjne, piece konwekcyjno-parowe, stoły chłodnicze i wszelki potrzebny sprzęt kuchenny. • 12 samodzielnych stanowisk pracy wyposażonych w dwupalnikowe kuchnie indukcyjne w trzech ciągach gastronomicznych. • 48 miejsc siedzących na widowni z wygodnymi pulpitami do notowania lub obsługi laptopa. • Sala warsztatowo-szkoleniowa wyposażona w system rejestracji audio-wideo. • Sala konferencyjna będąca doskonałą alternatywą dla spotkań w zatłoczonych biurach (może stać się ona także jadalnią, garderobą czy bawialnią). • W pełni wyposażone zaplecze gastronomiczne spełniające wszelkie wymogi sanepidu. 41
RkJQdWJsaXNoZXIy MTMwMjc0Nw==